AfroLatino

2021

AfroLatino je spletna trgovina s ponudbo izdelkov za nego valovitih, skodranih in ravnih las. Nasveti za nego las, mnenja strank, inkluziven pristop k ustvarjanju vsebin - vse to spletno trgovino približuje stopnji platforme in aktivne spletne skupnosti.

IZVEDBA:
AfroLatino

Za naročnika smo izdelali večjezično spletno trgovino za prodajo specializiranih izdelkov za nego valovitih in kodrastih las. Spletna trgovina izstopa zaradi svoje barvite barvne palete, ki ponazarja igrivost, energičnost, karakter in raznolikost vseh različnih tipov las. Poleg pestre barvne palete pa se spletna trgovina AfroLatino razlikuje tudi v tem, da namesto fotografij uporablja ilustracije, ki črpajo inspiracijo iz popart-a.

S tehničnega vidika smo spletno trgovino opremili z blogom, dodatnim izobraževalnim kotičkom "Curly Hair ABC's", štirimi različnimi plačilnimi sredstvi in programom za influencerje oz. vplivneže.

PODROBNOSTI

PLAČILNA SREDSTVA

Na dobro nakupovalno izkušnjo vpliva tudi izbor plačilnih sredstev, s katerimi lahko kupci opravijo nakup. V spletno trgovino AfroLatino smo integrirali najbolj razširjena plačilna sredstva: Stripe, Visa, Mastercard in American Express. Poleg teh plačilnih sredstev bo del obiskovalcev spletne trgovine v partnerskem programu lahko nakup izvedel tudi s t.i. “store cash”. Store Cash je zaslužek s spletno trgovino za posredovanje novih kupcev, ki ga bodo partnerji – influencerji lahko uporabili tudi za lastne nakupe v sami spletni trgovini.

INFLUENCERJI

Velike spletne trgovine pogosto omogočajo tudi partnerske programe (ang. Affiliate Program). Za spletno trgovino AfroLatino smo klasični partnerski program predelali v eleganten program za influencerje (op. vplivneže). Preverjeni in osebno odobreni in potrjeni influencerji pridobijo dostop do svojih unikatnih promocijskih kod, na podlagi katerih sistem preračuna njihov delež od prodaje. V obliki kuponov za nakupe pa svojim sedilcem omogočijo dodatni popust na določene izdelke ali kategorije izdelkov.

IZOBRAŽEVALNE VSEBINE

Spletna trgovina AfroLatino svojim kupcem ne ponuja le specializiranih izdelkov za nego kodrastih las, temveč tudi izobraževalni kotiček z uporabnimi informacijami za nego las. “ABC kodrastih las” (and. Curly Hair ABC’s) vsebuje prispevke in video vodiče, ki bodo pojasnili posebnosti in olajšali zahtevno nego različnih tipov las. Vsi nasveti izhajajo tako iz lastnih izkušenj lastnikov in njihovih zaposlenih, kot izkušenj in nasvetov proizvajalcev.

IZPOSTAVLJENO

AfroLatino - primer mega menija - spletna trgovina

MEGA MENI IN DRUGE POSEBNOSTI

Meni spletne trgovine mora biti funkcionalen, a to še ne pomeni, da mora biti dolgočasen! Mega meni smo popestrili s pljuskom barv – z ilustracijami, ki vizualno nakazujejo izbiro produktov v spletni trgovini glede na tip las. Tako smo dosegli tudi večjo povezanost posamičnih elementov med seboj.

Iz CGP blagovne znamke smo črpali barve za ikonografijo ter posebej izpostavljen in oblikovan glavni menijski gumb, ki je eden izmed najpomembnejših grafičnih elementov spletne trgovine. 

VAŠE MNENJE ŠTEJE

V digitaliziranem svetu se na vsakem koraku gradijo skupnosti – tudi prek spletnih trgovin. Spletno trgovino AfroLatino smo opremili z blogom, ki omogoča komentarje kupcev, omogočili enostavno sledenje profilom na družbenih omrežjih, vključili Facebook zid z objavami ter izpostavili mnenja o produktih in vtise zadovoljnih kupcev.

Grajenje skupnosti na AfroLatino.eu

Preverjena kakovost

Smo preverjeni strokovnjaki za digitalni marketing, ki poskrbimo za učinkovito in profesionalno izvedbo vsakega projekta. Najdete nas v DIH katalogu strokovnjakov.

Slovenski podjetniški sklad logo
DIH Slovenija logo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije logo
Evropski sklad za regionalni razvoj logo

VSE SE ZAČNE Z IDEJO…

…in verjamemo, da jih imate veliko. Ste razmišljali o novi spletni trgovini, pa niste povsem prepričani, če jo res potrebujete? Preberite si več o izdelavi spletnih trgovin, nato pa nam pišite ali pa nas pokličite. Z veseljem uresničimo vaše želje.