Baby nega

2023

Baby-nega.si je spletna trgovina z izdelki za nego otroka in pripomočki za nosečnice.

IZVEDBA:
Baby-nega.si

Za naročnika smo povsem prenovili obstoječo spletno trgovino in namesto nje izdelali novo. Ker je obstoječa spletna trgovina vključevala več tisoč izdelkov, je bilo potrebno k prenovi pristopiti na zelo sistematičen in pazljiv način.

Za naročnika smo opravili predhodno SEO analizo obstoječe spletne trgovine in določili strategijo premika (oz. kopiranja) vsebin iz obstoječe spletne trgovine na novo spletno trgovino. Po analizi obstoječe spletne trgovine smo v sodelovanju z naročnikom restrukturirali obstoječo trgovino in na podlagi tega pripravili žičnati model nove trgovine. Z žičnatim modelom smo ponazorili hierarhijo vsebin, način pomikanja po trgovini ter izpostavili glavne funkcionalnosti le-te. Žičnati model je nato služil tudi kot osnova za pripravo grafične predloge.

Pri snovanju grafične predloge smo si prizadevali uporabiti inkluzivno barvno paleto, ki bo hkrati enakovredno predstavljala oba spola, obenem pa vzbujala občutke igrivosti in nežnosti. Barve, ki jih ponavadi povezujemo z določenimi spoli, smo nadgradili z vmesnimi odtenki, ki opravljajo funkcijo nežnega prehoda med eno in drugo barvo.

Spletna trgovina baby-nega.si ni zanimiva le zaradi svoje inkluzivne barvne palete, temveč vsebuje tudi kar nekaj po meri prilagojenega delovanja osnovnih funkcionalnosti, ki sodijo med programerske posebnosti. Mednje sodi avtomatizirano spreminjanje gumbov glede na to ali gre za nakup, izposojo, naročilo ali celo nizko zalogo izdelka.

A prenova ni bila posebna le v luči spletne prenove, temveč tudi v luči posodobitve celotnega sistema, na katerem spletna trgovina temelji. Za naročnika smo izvedli uspešen premik celotne spletne trgovine in njenih izdelkov, naročil ter uporabnikov iz starega na nov sistem, ob tem pa zagotovili nemoteno delovanje in poslovanje spletne trgovine.

PODROBNOSTI

PLAČILA IN DOSTAVA

V spletno trgovino smo integrirali različne načine plačila, ki vplivajo na dostavne možnosti naročenih izdelkov. Kupci lahko izbirajo med paketno dostavo DPD, klasično dostavo Pošte Slovenije, hitro dostavo, poštno ležečo dostavo ter osebnim prevzemom. Glede na želeni način dostave lahko kupci izbirajo med različnimi načini plačila (po predračunu, po povzetju, Stripe, s plačilno kartico ali s PayPal), pri čemer npr. ni mogoče plačati po povzetju, če je kupec izbral osebni prevzem.

BLAGOVNE ZNAMKE

Pri tako raznoliki ponudbi, se je včasih težko odločiti, kateri izdelek je najbolj primeren. Zato smo na prvo stran spletne trgovine umestili razdelek z izpostavljenimi blagovnimi znamkami, ki ob kliku obiskovalca odpeljejo na mrežni prikaz vseh izdelkov, ki pripadajo izbrani blagovni znamki.

MNENJA ZADOVOLJNIH STRANK

V spletno trgovino smo dodali vrtiljak izpostavljenih mnenj zadovoljnih strank. Mnenja so prikazana na nežni in neizstopajoči grafični podlagi, a hkrati dovolj izpostavljena, da jih obiskovalci spletne trgovine ne spregledajo. Dodatno pa smo v spletno trgovino umestili tudi podstran Izkušnje potrošnikov, kjer so zbrana vsa nelektorirana mnenja zadovoljnih strank.

POGOSTA VPRAŠANJA

Kupci smo včasih v dilemi ali lahko določen izdelek vrnemo, če nam ni všeč, kakšni so stroški dostave, kakšni so pogoji najema itd. Za lažje poslovanje in boljšo informiranost potrošnikov smo v spletno trgovino baby-nega.si umestili podstran s pogostimi vprašanji, kjer lahko kupci dobijo že vnaprej pripravljene odgovore na najbolj relevantna vprašanja.

VEČNIVOJSKA KATEGORIZACIJA IZDELKOV

Spletna trgovina baby-nega.si vključuje več tisoč različnih izdelkov. Za bolj učinkovito pregledovanje izdelkov smo spletno trgovino opremili z iskalnikom izdelkov, dodatno pa smo uporabnikom ponudili večnivojsko navigacijsko strukturo po kategorijah in podkategorijah vseh izdelkov. Za najboljšo uporabniško izkušnjo navigacijska struktura vključuje tako navigacijo po kategorijah izdelkov, ki so na voljo za nakup kot tudi tistih, ki so na voljo za izposojo.

BLOG IN KORISTNO ZA STARŠE

Mladi starši se soočajo z različnimi izzivi. V ta namen smo spletno trgovino opremili z blogom – koristnimi nasveti za starše. Na blogu so predstavljene vsebine, ki so neposredno povezane z nakupom, najemom, uporabo in delovanjem izdelkov, ki jih je mogoče kupiti v spletni trgovini. Razdelka sta uporabna za mlade starše zato, ker v kombinaciji s pogosto zastavljenimi vprašanji ponujata tudi poglobljeno razlago o prednostih posameznih izdelkov.

IZPOSTAVLJENO

Baby nega - pametni gumbi - izdelava spletnih trgovin Revolver

STATUSNI GUMBI

Spletno trgovino baby-nega.si smo nadgradili s prav posebnimi statusnimi gumbi. Gumbi se spreminjajo v barvi, nazivu in ikonografiji glede na to ali gre za nakup izdelka, izposojo izdelka, naročilo oz. oddaja povpraševanja ali pa zgolj nizko zalogo izdelka. S statusnimi gumbi smo si prizadevali izboljšati uporabniško izkušnjo kupca, tako da mu na nevpadljiv način ponujamo informacijo, v katerem delu spletne trgovine se nahaja in kakšne možnosti pridobivanja izdelka ima.

Preverjena kakovost

Smo preverjeni strokovnjaki za digitalni marketing, ki poskrbimo za učinkovito in profesionalno izvedbo vsakega projekta. Najdete nas v DIH katalogu strokovnjakov.

Slovenski podjetniški sklad logo
DIH Slovenija logo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije logo
Evropski sklad za regionalni razvoj logo

VSE SE ZAČNE Z IDEJO…

…in verjamemo, da jih imate veliko. Ste razmišljali o novi spletni trgovini, pa niste povsem prepričani, če jo res potrebujete? Preberite si več o izdelavi spletnih trgovin, nato pa nam pišite ali pa nas pokličite. Z veseljem uresničimo vaše želje.