Carco.io

2020

Carco je mobilna aplikacija, ki uporabnikom omogoča medsebojno komunikacijo z drugimi uporabniki v bližini, koriščenje akcijskih ponudb in prodajo in kupovanje produktov na poti.

IZVEDBA:
Carco

Za naročnika smo prenovili obstoječo spletno stran, pripravili spletno vsebino, oblikovali koncept zaslonov aplikacije za rabo na spletu ter poskrbeli za izris novega vstopnega zaslona aplikacije. Projekt Carco je primer storitvenega paketa agencije Revolver. Našim partnerjem ponujamo na enem mestu nabor vseh storitev, ki jih potrebujejo za uspešen nastop na spletu. Za naročnika smo opravili več storitev, ki se medsebojno dopolnjujejo. Največji učinek pa ustvarjajo takrat, kadar so rezultati storitev med seboj usklajeni in ustvarjeni z enotno, vnaprej zamišljeno vizijo.

Osnova projekta je bila izdelava spletne strani, ki bo služila kot predstavitvena stran za aplikacijo Carco. Vsaka dobra spletna stran pa potrebuje vsebino. Za naročnika smo v sklopu storitve tekstopisja (copywriting) napisali celotno predstavitveno besedilo. Predstavitveno besedilo na spletni strani smo pripravili na podlagi iztočnic in želja naročnika. Besedilo smo oblikovali v privlačen, informativni marketinški nagovor, ki vabi k podrobnejšemu odkrivanju aplikacije Carco. Vso vsebino pa smo opremili s posebej oblikovanimi grafikami, ki poudarjajo zgodbo in občutja, ki jih besedilo izraža.

PODROBNOSTI

ENOSTRANSKA POSTAVITEV STRANI

Oblika spletne strani je povsem prilagojena vsebini spletišča. Za naročnika smo pripravili enostransko postavitev pristajalne spletne strani (onepage layout). Za takšno obliko smo se odločili na podlagi količine vsebine – želeli smo, da spletna stran izgleda dobro brez da bi jo poskušali zapolniti z odvečnim besedilom.

VEČJEZIČNOST

Spletno stran smo pripravili za uporabo v večih jezikih z možnostjo dodajanja novih jezikovnih različic. Priprava za posamezen jezik je vključevala tehnično izvedbo menjave jezikovne različice na uporabniški strani ter pripravo večjezičnih predlog ter vnos večjezične vsebine.

MIKROANIMACIJE

Spletno stran smo opremili s subtilnimi mikroanimacijami, ki dajejo občutek dinamičnosti. Preveč mikroanimacij lahko odvrača pozornost od vsebine, zato smo vse mikroanimacije osredotočili na grafične elemente, ki vstopajo v vidno polje, ko se jim uporabnik približa.

VNOS PRISPEVKOV NA BLOG

Na prejšnji spletni strani je bil tudi blog z raznolikimi prispevki, ki so dokumentirali različna obdobja razvoja aplikacije Carco. Na željo naročnika smo poskrbeli za uvoz vseh prispevkov in za njih pripravili novo oblikovno predlogo.a

TEKSTOPISJE

Pobližje smo si ogledali aplikacijo Carco in jo poskušali razumeti do zadnje funkcionalnosti. Naročniku smo pomagali pripraviti celotno predstavitveno vsebino na spletni strani v dveh jezikih – slovenščini in angleščini.

Vstopna stran

Carco - prenova spletne strani - naslovnica - prejCarco - prenova spletne strani - naslovnica - potem

Splošni opis

Carco - prenova spletne strani - opis - prejCarco - prenova spletne strani - opis - potem

Funkcionalnosti

Carco - prenova spletne strani - funkcionalnosti - prejCarco - prenova spletne strani - funkcionalnosti - potem

Blog

Carco - prenova spletne strani - blog - prejCarco - prenova spletne strani - blog - potem

IZPOSTAVLJENO PO PRENOVI

Prenove spletne strani carco.io smo se lotili celovito. Najprej smo z naročnikom preučili njegove želje in potrebe. To smo upoštevali pri vrednotenju obstoječe vsebine – katere dele obdržati, katere na novo napisati in kaj še dodati. Od stare vsebine smo obdržali samo opise članov ekipe. Zakaj tako drastičen poseg v vsebino? Ob pregledu vsebine smo z naročnikom ocenili, da se je aplikacija tekom razvoja spremenila toliko, da je postala prvotna vsebina neustrezna.

Z novo vsebino pa je bila potrebna tudi nova grafična zasnova spletne strani, s katero smo želeli spletno podobo Carco uskladiti s podobo znotraj aplikacije. Staro, temno barvno paleto smo zamenjali za svetlo, v katero smo aktivno vključili obe Carco barvi: modro in zeleno. S svetlejšo temo smo želeli pri obiskovalcih spletne strani doseči občutek lahkotnosti in svežine. To svežino pa smo še nadalje podkrepili s posebej pripravljenimi grafikami sodobnega videza.

Carco - Reference - izdelava spletnih strani Revolver - grafike in ikone

GRAFIKE PO MERI

Izgled aplikacije si najlažje predstavljamo na telefonu. A slika telefona z zaslonom aplikacije je bila že prevečkrat uporabljena in zato daje občutek generičnosti in pustosti. Posamezne zaslone aplikacije smo zato predstavili z bolj razgibanimi grafikami, ki tradicionalni nevpadljivi belo-črni kombinaciji telefonov dodajo drobec svežine. Skupaj z modernimi grafikami smo celotno spletno stran opremili s tematsko ikonografijo.

VSTOPNI ZASLON APLIKACIJE

Za naročnika smo pripravili grafično zasnovo vstopnega zaslona aplikacije. Vstopni zaslon grafično predstavlja glavne funkcionalnosti, ki jih aplikacija ponuja. Subtilno pokrajinsko ozadje s tlorisom mesta v ospredju nakazuje doživetje, ki ga aplikacija Carco obljublja že v svojem sloganu.

Carco - Reference - izdelava spletnih strani Revolver - aplikacija

VSE SE ZAČNE Z IDEJO…

…kako se najbolje predstaviti na spletu. Ste že večkrat razmišljali o novi spletni strani, a se niste mogli odločiti, kje sploh začeti? Preberite si več o izdelavi spletnih strani, nato pa nas kontaktirajte. Poskrbeli bomo, da se boste na spletu predstavili v najboljši možni luči.