Hotel Mitra Ptuj

2020

Hotel Mitra Ptuj je hotel z zgodbo, ki svoje goste s stilsko dovršenim ambientom in bogato kulinarično in vinsko ponudbo ter kavarniško kulturo popelje skozi zakladnice tisočletij.

IZVEDBA:
Hotel Mitra Ptuj

Za naročnika smo zasnovali in izdelali novo spletno stran za hotel z integriranim rezervacijskim vtičnikom. Pri snovanju spletne strani Hotel Mitra Ptuj smo posebno pozornost namenili dostopnosti informacij. Vsak razdelek spletišča vodi uporabnika naprej po spletišču ali pa ga pripelje do mesta kjer opravi glavno in najbolj zaželeno dejanje na strani: odda rezervacijo ali pošlje povpraševanje. Za večjo dostopnost informacij smo celotno spletišče opremili s hitro dostopnimi navigacijskimi gumbi, ki obiskovalca spremljajo ob brskanju po spletišču.

Hotel Mitra Ptuj se ponaša z bogato ponudbo, ki presega zgolj tematsko opremljene sobe, s pomočjo katerih goste popeljejo po petih zgodovinskih obdobjih. Na Agenciji Revolver smo si prizadevali to raznolikost karseda dobro predstaviti in poskrbeti za ustrezno izpostavitev ključnih delov ponudbe – tako na pristajalni strani kot tudi na notranjih straneh. Pomembnost delov vsebine smo izrazili s pomočjo variacij grafične zasnove in njene primarne postavitve, z uporabo fotografij, ki nase vlečejo pozornost, ter s subtilnimi animacijami posameznih spletnih elementov.

Na Agenciji Revolver smo za naročnika izvedli celostno storitev prenove spletne strani. Po preučitvi naročnikovih potreb in želja smo pripravili žičnati model pristajalne strani za mobilno in spletno različico, ter žičnate modele notranjih strani. Po potrjenem žičnatem modelu smo pripravili grafično zasnovo, ki je črpala navdih iz naročnikove grafične podobe, predvsem pa samega hotela in njegovega ambienta. Za ohranjanje enotne grafične zasnove spletišča smo za naročnika pripravili vnaprej oblikovane gradnike, s katerimi lahko v preprostem urejevalniku dodaja nove vsebine. Za naročnika smo pripravili tudi smernice za pripravo spletne vsebine, nato pa smo na Agenciji Revolver poskrbeli za celoten vnos vsebin in njihovo optimizacijo SEO – za vse jezikovne različice.

PODROBNOSTI

MALO PROSTORA – VELIKO VSEBINE

Prostor na vstopni spletni strani je omejen, zato je vedno potrebno narediti izbor, katere vsebine so najpomembnejše in jih tam temu primerno predstaviti. Ker je pri spletni strani hotela Mitra Ptuj nekaj vsebin nosilo enako pomembnost – hotelska vinska klet z bogato tradicijo ali kavarna z lastno hišno kavo – smo predstavili kar vse. Pet najpomembnejših sklopov ponudbe smo predstavili v petih grafično dovršenih zavihkih, ki uporabnika ob kliku odpeljejo na želeno podstran z več informacijami.

DINAMIČNE GALERIJE

Hotel Mitra Ptuj se ponaša s čudovito opremljenimi sobami, prostornimi prireditvenimi prostori, sodobnim Wellness salonom, bogato ponudbo v hišni kavarni in vinski kleti ter obsežnimi zgodovinsko obarvanimi razstavami. Delčki celotne hotelske ponudbe so predstavljeni v dinamičnih galerijah fotografij, ki se pojavljajo po spletišču – bodisi kot vrtiljak fotografij, bodisi kot ligthbox galerija.

REZERVACIJSKI SISTEM

Na spletno stran smo vdelali rezervacijski vtičnik podjetja Mais d.d. za hiter sprejem rezervacij. Vtičnik je neposredno povezan s hotelskim sistemom za upravljanje z rezervacijami in namestitvenimi kapacitetami hotela. In kaj je najboljše? Rezervacijo lahko s pomočjo hitro dostopnih ikon oddate s kateregakoli dela spletišča.

IZBOLJŠANA DOSTOPNOST

Hiter dostop do informacij je ključ do uspeha pri konverziji obiskovalcev v bodoče stranke – goste hotela. Obiskovalca spletne strani na vsakem koraku spremljajo hitri navigacijski gumbi, ki ga vodijo globlje po spletišču, predvsem pa od najpomembnejših delov: oddaje rezervacije ali povpraševanja. Ti navigacijski gumbi se na spletni različici spletišča pojavijo kot lebdeči stranski meni, na mobilni pa so vkomponirani v fiksno navigacijsko vrstico v glavi strani.

VRTILJAK IZPOSTAVLJENIH VSEBIN

Vstopna stran služi kot kažipot, informacijska točka in tisti prvi stik z obiskovalci, ob katerem je potrebno pustiti dober vtis. Na vstopni strani so zato zbrane le najpomembnejše informacije in vsebine. Kako izpostaviti vsebine med že izpostavljenimi? Po pregledu vseh možnosti, ki smojih imeli na voljo smo izpostavljene vsebine dodali v animiran neskončni vrtiljak, v katerem se vrtijo elementi posebne ponudbe in aktualna ponudba. Elementi vključujejo pakete doživetij in aktualne dogodke v hotelu in okolici, s čimer nagovarjajo najširši krog obiskovalcev in gostov. Vsak element pa ob kliku odpelje uporabnika na pripadajočo podstran z več informacijami.

VEČJEZIČNOST

Spletna stran Hotela Mitra Ptuj je na voljo v treh jezikovnih različicah: slovenski, angleški in nemški. V izogib možnosti, da kakšen del informacij ostane ne preveden in za zagotovitev najbolj kakovostne uporabniške izkušnje smo urednikom omogočili prevode prav vseh detajlov spletišča: vse od stranske navigacije pa do obvestila o uporabi piškotkov. Na Agenciji Revolver smo poskrbeli za vnos vseh dostavljenih vsebin v vseh jezikovnih različicah.

IZPOSTAVLJENO

Hotel Mitra Ptuj - spletna stran za vse naprave

ENOTNA IZKUŠNJA

Ne glede na to ali spletno stran obiščete prek računalnika ali prek telefona, na vseh napravah je zagotovljena odlična uporabniška izkušnja. Vsak element je umeščen na spletno stran z razlogom – zakaj bi ga skrivali na nekaterih napravah? Spletna stran je zasnovana tako, da so vsi elementi ustrezno prikazani na vseh napravah, pri tem pa ohranjajo vse funkcionalnosti, ki so bile za njih predvidene.

FILTER SOB

Hotel Mitra Ptuj je hotel z zgodbo (op. Story Hotel). Zgodbe tisočerih doživetij lahko izkusite z nočitvijo v hotelskih sobah, ki so na voljo v petih različnih stilih ali obdobjih: rimski (antični) stil, srednji vek, meščanski stil, secesija in sodobni stil. Spletno stran smo opremili z izbirnikom sob, s pomočjo katerega lahko gosti lažje izberejo sobo, v kateri želijo prenočiti. Brskajte po vseh sobah ali pa izberite želeni stil. Vsaka soba je opremljena s kratko predstavitvijo, v podrobnejšem opisu pa je na voljo tudi interaktivna galerija z drsnikom slik.

Filtriranje sob na spletni strani Hotel Mitra Ptuj
Hotel Mitra Ptuj - Mega meni

MEGA MENI

Ko navaden meni ni dovolj, je tu mega meni! Primarna naloga navigacijskih vrstic (op. menijev) je, da obiskovalcem pomagajo poiskati zanimive dele spletišča ter jih hitro odpeljejo na želeno mesto. Najpogosteje jih srečujemo v obliki nabora suhoparno oblikovanih povezav. Za spletno stran Hotela Mitra Ptuj smo klasično navigacijsko vrstico nadgradili v mega meni, ki poleg povezav do notranjih strani vključuje tudi gumbe do kontaktnih in rezervacijskih obrazcev, fotografije ter ikone s povezavami na družbena omrežja. Čeprav je v meni vključene veliko raznolike vsebine, smo le-to predstavili na vizualno atraktiven način s pomočjo vsebinskega združevanja sorodnih povezav in razdelkov.

VSE SE ZAČNE Z IDEJO…

…kako se najbolje predstaviti na spletu. Ste že večkrat razmišljali o novi spletni strani, a se niste mogli odločiti, kje sploh začeti? Preberite si več o izdelavi spletnih strani, nato pa nas kontaktirajte. Poskrbeli bomo, da se boste na spletu predstavili v najboljši možni luči.