MUNSC Salient 2020

2020

MUNSC Salient je večdnevna mednarodna konferenca o pomembnih globalnih vprašanjih, ki jo v sklopu mladinske sekcije Društva za Združene narode za Slovenijo organizira Model United Nations Slovenia Club (MUNSC).

IZVEDBA:
MUNSC SALIENT 2020

Na agenciji Revolver snujemo kreativne rešitve za zgodbe, ki se nas dotaknejo. Za projekt MUNSC Salient smo izdelali sodobno spletno stran na platformi Wordpress. Ena izmed značilnosti projekta je, da se vsako leto njegova celotna grafična podoba spremeni in prilagodi izbrani krovni temi. V ta namen smo spletno stran opremili z zmogljivim urejevalnikom, s katerim je mogoče izvesti kakršnokoli prilagoditev.

Spletna stran ima sodoben in pregleden design, ki s svojo minimalistično barvno paleto postavlja v ospredje vsebino na spletni strani. Za grafično ponazoritev krovne teme smo izdelali set štirih tematskih grafik in nekaj manjših grafičnih elementov, ki so razporejeni po strani. THE RISE OF THE EAST

PODROBNOSTI

MOBILNO NAJPREJ

Mladi najpogosteje brskajo po spletu prek svojega pametnega telefona. Ker je konferenca MUNSC Salient namenjena prav mladim, smo spletno stran zasnovali po pristopu mobilno najprej (ang. mobile first).

SIMBOLIKA

Vsi elementi spletne strani odražajo preplet sodobnega s tradicionalnim. Sodobna komponenta se kaže v preglednem in modernem designu, medtem ko se tradicionalna komponenta pojavlja v obliki okrasnih grafičnih elementov, ki črpajo inspiracijo iz vzhodne kaligrafije in kitajskih pismenk.

MIKROANIMACIJE

Spletno stran smo opremili s preprostimi mikroanimacijami, ki popestrijo vsebino na strani. Animacije lahko kmalu postanejo moteče. Zato smo na spletni strani MUNSC Salient uporabili le en tip animacij, ki se pojavlja na najpomembnejših elementih kot so naslovi in podnaslovi.

LEPLJIVA GLAVA

Najpomembnejše informacije so na vrhu strani. Datum konference, povezave do družbenih omrežij, polni meni in gumb za prijavo se nahajajo v dvovrstični glavi. Za boljšo uporabniško izkušnjo smo omogočili lepljivo glavo (ang. sticky header), ki uporabnika spremlja med pomikanjem po strani. Za mobilne naprave pa smo jo prilagodili tako, da smo iz nje odstranili vse tisto, kar nima dovolj velike uporabne vrednosti.

BARVNI MINIMALIZEM

Nosilna barva v barvni paleti je rdeča, ki jo dopolnjujeta polarizirujoči bela in črna. Rdeča ponazarja kulture Daljnega Vzhoda, bela in črna ponazarjata kontrast nasprotujočih mnenj, sive tematske grafike pa ponazarjajo nevtralen most med navidez nasprotujočimi si poli – barvami.

IZPOSTAVLJENO

MUNSC Salient 2020 tematske grafike

TEMATSKE GRAFIKE

Za spletno stran MUNSC Salient smo pripravili 4 tematske grafike, ki ponazarjajo krovno temo konference in njene 3 podteme. Grafike so kompoziti večih fotografij, ki so obdelane tako, da se zlijejo skupaj in dajejo občutek enotne fotografije. Na vsaki grafiki je stilizirana ilustracija vzhodne pokrajine, ki služi kot držalo za povezovalni element vseh grafik – rdeče sonce. Krovna tema konference je The Rise of the East (op. Vzpon Vzhoda), kar smo ponazorili ravno z rdečim soncem. Ob premikanju po strani navzdol se sonce na vsaki naslednji grafiki pojavi višje kot na prejšnji in tako ustvarja subtilen občutek vzhajanja.

ENOTNA IZKUŠNJA

Čeprav je mobilna uporabniška izkušnja v ospredju, pri zasnovi spletne strani nismo pozabili niti na uporabniško izkušnjo na velikih zaslonih. Razporeditev besedilnih in grafičnih elementov ter njihove medsebojne odnose smo zasnovali tako, da vsi uporabniki (ne glede na napravo, s katere obiščejo spletno stran) doživijo enako uporabniško izkušnjo z vsemi drobnimi popestritvami, ki jih stran vsebuje.

MUNSC Salient pregled grafičnih elementov na mobilni različici

O nas pravijo

Odlična spletna stran, ki je z Laurino kreativnostjo še nadgradila našo idejo. Upoštevali so vsako našo željo in bili zelo odzivni za dodajanje novih vsebin. Spletna stran je privabila številne udeležence, ter prejela veliko pohval, zato sodelovanje z Agencijo Revolver močno priporočam:)

Petja Oplotnik, vodja projekta MUNSC Salient 2020

VSE SE ZAČNE Z IDEJO…

…kako se najbolje predstaviti na spletu. Ste že večkrat razmišljali o novi spletni strani, a se niste mogli odločiti, kje sploh začeti? Preberite si več o izdelavi spletnih strani, nato pa nas kontaktirajte. Poskrbeli bomo, da se boste na spletu predstavili v najboljši možni luči.