Pravni dokumenti

2022

Pravnidokumenti.si so spletni servis za sestavljanje vseh vrst pravnih dokumentov, ki jih je nato mogoče kupiti, prenesti in natisniti. Dokumente lahko naročniki hranijo tudi za kasnejši ponatis.

IZVEDBA:
Pravni dokumenti

Za naročnika smo razvili spletno aplikacijo oz. spletni servis, na katerem lahko uporabniki samostojno sestavijo izbrane pravne dokumente.

Sestavljanje ustreznih pravnih dokumentov je lahko zamudno, pogosto pa je za njihovo pravilno vsebino in obliko potreben tudi obisk pri pravniku, odvetniku ali notarju. Spletni servis pravnidokumenti.si odpravi potrebo po obisku pravnika, saj so vsi tipski pravni dokumenti pripravljeni s strani pravnih strokovnjakov.

Tudi vi iščete programiranje in razvoj aplikacije po meri?


Pokličite nas in dogovorili se bomo za krajši uvodni sestanek.

Pravni dokumenti so lahko zelo kompleksni dokumenti, ki v sebi nosijo vrsto različnih tipov informacij, opisov, definicij in osebnih podatkov. Za pravilno sestavljen pravni dokument uporabnik vnese vse zahtevane informacije v preprost vmesnik, ki mu skozi korake ponuja tudi navodila in namige za lažje izpolnjevanje. Vsak pravni dokument je neke vrste obrazec, ki uporabnika vodi skozi vse segmente izpolnjevanja dokumenta. Aplikacija uporabniku omogoča, da si na koncu pravilno sestavljen pravni dokument lahko tudi shrani, prenese kot WORD ali PDF dokument ali pa ga natisne. Seveda lahko WORD dokument še dodatno spremeni na svojem računalniku.

Uporabniško izkušnjo za izpolnjevanje pravnih dokumentov smo poenostavili tako, da smo postopek vnosa podatkov razdelili na več korakov, znotraj katerih je na voljo več vsebinskih sklopov, ki so vezani na točno določen pravni dokument. Ker ti dokumenti vsebujejo zelo specifične informacije, s katerimi se marsikdo ne srečuje v vsakodnevnem življenju, pa smo ob vsako vnosno polje dodali zavihek s namigom, pomočjo oziroma obrazložitev, katera vrsta informacije in v kakšni obliki je zahtevana, dodatno pa smo dodali tudi že izpolnjen primer podatka, kjer je obrazložitev bolj kompleksna.

Dobra uporabniška izkušnja pa se ne odraža le v postopku izpolnjevanja želenega pravnega dokumenta na uporabnikovi strani, temveč tudi v postopku dodajanja novih pravnih dokumentov v samem administrativnem delu. Administrativni vmesnik aplikacije za dodajanje pravnih dokumentov je preprost in pregleden, hkrati pa je mogoče predhodno določiti spremenljivke v dokumentu in nov dokument uvoziti iz obstoječe besedilne datoteke.

PODROBNOSTI

RAZVOJ APLIKACIJE PO MERI

Aplikacija na eni strani skozi skrbno načrtovan UX design omogoča odlično uporabniško izkušnjo na strani kupca, hkrati pa administratorju daje možnost določanja spremenljivk, dinamično določanje vrednosti spremenljivkam, ustrezen izpis spremenljivk, minimizacijo možnosti napak ob vnosu in integracijo z zunanjimi servisi. Programerske rešitve po meri, ki jih nudimo na Agenciji Revolver zajemajo programiranje aplikacij za desktop in mobilne naprave. Spletni servis pravnidokumenti.si je napreden sistem za personalizacijo predmetov (v tem primeru pravnih dokumentov), ki vključuje tudi elemente spletne trgovine. Uporabniška izkušnja je v zaključnem delu zelo podobna tipičnemu nakupovalnemu procesu, zato je aplikacija uporabnikom prijazna, saj se s podobnim procesom nakupovanja srečujejo v vseh spletnih trgovinah, kar pozitivno vpliva na njihovo uporabniško izkušnjo.

KATEGORIZACIJA IN ISKANJE

Spletni servis pravnidokumenti.si vključuje različne pravne dokumente, ki jih lahko prilagodite za svoje potrebe. Zaradi velikega števila dokumentov, smo omogočili tri načine dostopanja prek njih. Prvi način dostopanja do pravnih dokumentov je iz razdelka najpogosteje uporabljenih dokumentov na vstopni strani (npr. kupoprodajna in najemna pogodba). Drugi način dostopanja do pravnih dokumentov je prek določenih kategorij oz. področij, ki jih dokument naslavlja (npr. delovnopravne pogodbe ali prodajno-najemne pogodbe). Tretji in mogoče najbolj enostaven način dostopanja do pravnih dokumentov pa je prek iskalnika dokumentov, ki je vedno prisoten na vrhu aplikaicije.

ODDALJENO PLAČILO

Spletni servis pravnidokumenti.si so poenostavljeno gledano napredna spletna aplikacija za personalizacijo izdelkov. Čeprav gre za kompleksno rešitev, pa je nakupni postopek zelo preprost. Izberete želeno pogodbo, kliknete gumb Sestavi pogodbo in začnete z vnosom podatkov. Na koncu vse podatke le še preverite in v košarici zaključite nakup kot v vseh spletnih trgovinah. Aplikacija nato vaše podatke upari z dokumentovm v ozadju ter pripravi končno verzijo pravnega dokumenta z vašimi podatki, ki jo po plačilu lahko natisnete ali shranete na računalnik. Glede na naravo dokumentov smo spletni servis opremili z možnostjo plačila s kreditnimi karticami (Visa, MasterCard, American Express) ter spletnim plačilnim sredstvom Stripe. Aplikacija omogoča še vplačilo dobroimetja s katerim je mogoče kupiti pravne dokumente po izbiri, kar pride v poštev pri večjih podjetjih, ki svojim zaposlenim na ta način omogočajo neoviran potek dela, saj ni potrebno čakati na odobritev plačila s strani vodstva za vsak posamezni pravni dokument.

DIGITALNI PODPIS

Dokumente lahko po nakupu tudi digitalno podpišete. Če potrebujete digitalni podpis, ki je pravno veljaven, lahko za to uporabite brezplačen spletni servis, za katerega se povezava prikaže ob zaključku nakupa. V kolikor se uporabnik v tistem trenutku ne odloči za digitalno podpisovanje, lahko dokument podpišete tudi naknadno s povezavo, ki se nahaja v razdelku koristne povezave.

RAZLAGALNI VIDEO – “KAKO DELUJE?”

Spletni servis pravnidokumenti.si je nekaj novega, kar pa lahko v uporabnikih vzbuja zadržek pred nepoznanim. V ta namen smo na Agenciji Revolver zasnovali in izdelali kratek animiran razlagalni video – explainer video, v katerem je na preprost način prikazan postopek ustvarjanja dokumenta po meri. Na tak način uporabniki vedo, kaj lahko pričakujejo, in če je to prava storitev za njih.

PRAVNI KOTIČEK IN KORISTNE POVEZAVE

Pravni nasveti nas lahko kar dobro udarijo po žepu, četudi iščemo najbolj osnovne informacije. Zato so se ustvarjalci spletnega servisa pravnidokumenti.si odločili, da ponudijo nekaj nasvetov in znanja povsem brezplačno. Pravni nasveti so na voljo v Pravnem kotičku. Ker gre za obsežne in izčrpne nasvete, pa smo jih za potrebe večje preglednosti na Agenciji Revolver pretvorili v prispevke, ki so opremljeni s prikaznimi slikami, ki nakažejo na vsebino nasveta in pritegnejo pozornost uporabnika ter kategorijami in oznakami, prek katerih je mogoče dostopati tudi do sorodnih nasvetov in drugih vsebin. Med koristne pravne povezave pa so ustvarjalci uvrstili vse potrebne povezave do relevantnih informacij s pravnih področij, ki jih pokrivajo pogodbe znotraj spletnega servisa.

IZPOSTAVLJENO

Pravni dokumenti - Primer izpolnjevanja pogodbe

PREPROSTO IZPOLNJEVANJE DOKUMENTOV

Če ste kadarkoli v življenju izpolnili kakšen spletni obrazec ali e-vlogo, potem veste, da je lahko izpolnjevanje zelo zamudno in nepregledno, če je potrebno vnesti veliko podatkov. Še posebej, če se ti podatki sproti ne shranjujejo in jih je potrebno vnesti večkrat. Zato smo poenostavili postopek vnosa podatkov tako, da je celoten postopek razdeljen na korake in na posamezne vsebinske sklope znotraj teh korakov. Tako uporabnika na strukturiran in pregleden način vodimo skozi celoten postopek izdelave pravnega dokumenta po meri.

PREGLEDEN DIZAJN

Pri grafični zasnovi spletnega servisa pravnidokumenti.si sta bili glavni vodili grafični minimalizem in pregledna razporeditev elementov. Na pristajalni strani spletnega servisa pravnidokumenti.si uporabniki najdejo najnujnejše informacije: izpostavljene dokumente, ki omogočajo hiter dostop do najpogosteje uporabljenih dokumentov, vrtiljak mnenj zadovoljnih uporabnikov, aktualne brezplačne pravne nasvete ter animirano video razlago postopka priprave dokumenta po meri.

Pravni dokumenti - Hiter dostop do pomembnih vsebin

Tudi vi iščete programiranje in razvoj aplikacije po meri?

Smo preverjeni strokovnjaki, ki poskrbimo za učinkovito in profesionalno izvedbo vsakega projekta. Najdete nas v DIH katalogu strokovnjakov. Pokličite nas in dogovorili se bomo za krajši uvodni sestanek.

Slovenski podjetniški sklad logo
DIH Slovenija logo
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije logo
Evropski sklad za regionalni razvoj logo

VSE SE ZAČNE Z IDEJO…

…in verjamemo, da jih imate veliko. Ste razmišljali o novi spletni trgovini, pa niste povsem prepričani, če jo res potrebujete? Preberite si več o izdelavi spletnih trgovin, nato pa nam pišite ali pa nas pokličite. Z veseljem uresničimo vaše želje.