Rezervni avtodeli: spletna trgovina

2019

Rezervni avtodeli so spletna trgovina z bogato ponudbo kakovostnih in cenovno ugodnih rezervnih avtodelov za vse znamke vozil.

IZVEDBA:
Rezervni avtodeli

Za naročnika smo izdelali spletno trgovino z več kot 10.000 izdelki, ki je neposredno povezana s sistemom dobavitelja rezervnih delov. Tako so podatki, zaloga in cene izdelkov vedno točni in ažurni. Poskrbeli smo za uvoz izdelkov, obenem pa tudi za prevod vseh informacij o izdelkih.

Zaradi velike količine izdelkov smo posebno pozornost namenili pregledni navigaciji med kategorijami in podkategorijami. Uporabniško izkušnjo smo načrtovali po načelu mobilno najprej (mobile first) in s tem zagotovili, da so vsi pomembni elementi spletne trgovine ustrezno, pregledno in uporabniku prijazno prikazani na mobilnih napravah. Seveda pa nismo pozabili tudi na vse tiste, ki bodo spletno trgovino obiskali prek računalnikov.

Za spletno trgovino smo oblikovali set pasic, s katerimi obiskovalca pritegnemo na posebne podstrani, ki vsebujejo izbrano ponudbo in akcijske artikle. Vse pasice so slogovno usklajene med seboj in opremljene z mikroanimacijami, ki popestrijo celotno uporabniško izkušnjo. Za doseganje čim boljše uporabniške izkušnje pa smo glavno kategorijo iskanja (op. avtomobilske znamke) opremili z ikonami, prek katerih obiskovalci spletne trgovine hitreje razlikujejo med ponujenimi znamkami.

PODROBNOSTI

TEMATSKE GRAFIKE

Za spletno trgovino rezervni-avtodeli.si smo oblikovali tematske grafike, ki obiskovalca pritegnejo k ogledu posebne in izbrane ponudbe. Tematske grafike s pozivom k ogledu ponudbe se pojavljajo na različnih mestih po celotni spletni trgovini: na vstopni strani, ob brskanju med izdelki ter ob ogledu posamičnega izdelka.

PREVOD IZDELKOV

Poskrbeli smo za strojni prevod vseh izdelkov, njihovih opisov, specifikacij in kategorij, ki jim izdelki pripadajo. Pripravili smo datoteko za uvoz prevodov ter iz nje izluščili prevode pogostih tehničnih izrazov za bodočo uporabo. Za doseganje jezikovne in slovnične ustreznosti smo vse prevode tudi ročno pregledali in popravili, kjer je bilo to potrebno.

KATEGORIJE IN PODKATEGORIJE

Spletna trgovina se ponaša z več kot 10.000 izdelki. Za celotno ponudbo smo pripravili sistem oznak ter hierarhično urejenih kategorij in podkategorij, v katere je mogoče na preprost način razvrščati izdelke, obenem pa sistematično pregledovati celotno ponudbo. Ker je izdelkov veliko, smo poskrbeli za pregledno navigacijo po drevesni strukturi kategorij in jo še dodatno okrepili z vpeljavo spletnih drobtinic.

UVOZ IN SINHRONIZACIJA IZDELKOV

Vnašanje izdelkov v novonastalo spletno trgovino je zamudno – še posebej, če je teh izdelkov veliko. Za naročnika smo opravili uvoz vseh izdelkov. Za lažjo nadaljno uporabo in vzdrževanje ponudbe pa smo spletno trgovino povezali s sistemom dobavitelja rezervnih avtodelov. S tem smo zagotovili ažurnost in ustreznost informacij o izdelkih v spletni trgovini.

MIKROANIMACIJE

Mikroanimacije so največkrat namenjene grafičnim olepšavam, mi pa smo jih uporabili za izboljšanje uporabniške izkušnje. Spletna trgovina ponuja veliko informacij na enem mestu, kar lahko povzroči nepreglednost. Temu smo se izognili z uporabo mikroanimacij, ki uporabniku jasno pokažejo, na katerem elementu spletne trgovine se trenutno nahaja. Mikroanimacije imajo največji učinek pri pregledovanju artiklov v mrežnem pogledu.

IZPOSTAVLJENO

MENI Z IKONAMI

Prvi iskalni kriterij v spletni trgovini je znamka avtomobila. Ker obstaja mnogo avtomobilskih znamk, smo le-te predstavili grafično z logotipi proizvajalcev. Uporabniki s pomočjo avtomobilskih logotipov hitreje najdejo želeno znamko kot pa če bi jo morali poiskati v klasičnem besedilnem seznamu.

Rezervni avtodeli - spletna trgovina - meni z ikonami
Rezervni avtodeli - skupine izdelkov - spletna trgovina

IZDELKI PO ZNAMKAH

Najbolj prodajani rezervni deli za najbolj priljubljene znamke avtomobilov so dostopni že na vstopni strani. Izognite se iskanju po spletni trgovini – preprosto izberite želen izdelek takoj, ko ga zagledate.

INFORMACIJE O IZDELKIH

Vsi izdelki so opremljeni z najpomembnejšimi informacijami in gumbi za dejanja že v predogledu. Hitro dostopni gumbi za dodajanje izdelka v primerjavo, košarico ali seznam želja.

Rezervni avtodeli - informacije o izdelku - spletna trgovina

VSE SE ZAČNE Z IDEJO…

…in verjamemo, da jih imate veliko. Ste razmišljali o novi spletni trgovini, pa niste povsem prepričani, če jo res potrebujete? Preberite si več o izdelavi spletnih trgovin, nato pa nam pišite ali pa nas pokličite. Z veseljem uresničimo vaše želje.