[SPLETNE STRANI]

Štrekna

2019

Regionalna razvojna agencija za Koroško regijo (RRA Koroška) je v sodelovanju s kolegi iz Avstrije uvedla Štrekna bus - kolesarski avtobus, ki je povezal Velenje, Mislinjo, Slovenj Gradec, Dravograd in Labot (Lavamünd) na avstrijski strani. Na Revolverju smo za projekt ustvarili predstavitveno spletno stran.

IZVEDBA

Za RRA Koroška smo izdelali predstavitveno stran Štrekne in Štrekna busa. Osrednje vodilo pri zasnovi je bilo, da je stran pregledna, saj stran vključuje uporabne informacije, ki morajo biti uporabniku na dosegu prstov. Na strani se pojavi interaktivni zemljevid poti, ki uporabnikom poleg same potu ponuja tudi dodatne informacije o lokacijah ob poti. Posebnost strani je v njeni grafični zasnovi, saj izrablja ilustrativne elemente za ustvarjanje občutka premikanja po poti Štrekne.

Na Revolverju smo poskrbeli za izris žičnega modela predstavitvene strani in ene podstrani, grafično uskladitev strani z obstoječimi promocijskimi materiali, končno izvedbo večjezične strani in optimizacijo le-te.

Štrekna.si - predstavitev strani

PODROBNOSTI

MINIMALISTIČNI DESIGN

Jasna struktura strani s sodobnim in enostavnim dizajnom, ki daje poudarek na vsebino.

ANIMIRANI ELEMENTI

Premišljeno animirani elementi vdihnejo življenje statični vsebini in dajejo občutek premikanja.

VEČPLASTNO OZADJE

S premikanjem po strani navzdol se uporabniku prikazuje vse več detajlov izhodiščne ilustracije.

IKONE

Ljudje smo vizualna bitja, zato smo pripravili dodatne ikone, s katerimi poudarjamo tekstovno vsebino.

SEO OPTIMIZACIJA

Vsi elementi strani so opremljeni z ustreznimi oznakami in ključnimi besedami za višji prikaz med zadetki iskanja.

VEČJEZIČNOST

Projekt Štrekna bus presega meje – zato smo poskrbeli, da je stran na voljo v kar treh jezikih.

IZPOSTAVLJENO

VEČPLASTNO OZADJE

Plasti skupaj tvorijo pokrajinsko ilustracijo celotne Štrekne. Z večplastnim ozadjem s premikanjem po strani dosežemo občutek potovanja po Štrekni – vse od Labota (Lavamünd) do Velenja.

Štrekna.si - večplastno ozadje
Štrekna.si - ikone

IKONE

Preudarno izbrana ikonografija, s katero smo ponazorili določene dele vsebine. Ikone služijo kot vizualni dražljaj, s katerimi si hitreje zapomnimo, kaj smo prebrali.