Zdravstveni dom Slovenj Gradec

2020

Zdravstveni dom Slovenj Gradec je javni zavod, ki opravlja osnovno zdravstveno dejavnost na dveh lokacijah: v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec in Zdravstveni postaji Mislinja. Delo poteka v okviru medicinskih služb, posameznih posvetovalnic in specialističnih ambulant, ki dopolnjujejo dejavnost na potrebnem strokovnem nivoju.

IZVEDBA:
Zdravstveni dom Slovenj Gradec

Za Zdravstveni dom Slovenj Gradec smo izvedli celostno prenovo njihove spletne strani. Obstoječo spletno stran smo povsem preuredili z vsebinskega, oblikovnega, strukturnega in funkcionalnega vidika, saj smo želeli novo spletno stran narediti funkcionalno in uporabnikom prijazno. To smo dosegli s kategorizacijo vsebin in njihovega mesta v hierarhiji spletišča ter minimalističnim dizajnom, ki poudarja najpomembnejše ključne informacije.

Nova spletna stran je nastala z aktivnim sodelovanjem celotnega kolektiva Zdravstvenega doma Slovenj Gradec. Ravno zaradi tega je ta projekt nekaj resnično posebnega, saj je od vseh vpletenih terjal maksimalno angažiranost in pripravljenost na hitro prilagajanje. Nova spletna stran je plod vzajemnega partnerskega odnosa, sposobnosti sprejemanja kompromisov in tesnega medsebojnega sodelovanja.

PODROBNOSTI

BARVNI MINIMALIZEM

Nosilna barva je modra, ki jo pogosto srečujemo v zdravstvenem sektorju, saj pomeni zaupanje. Barvno paleto spletišča smo zastavili povsem minimalistično, saj smo želeli vzpostaviti občutek lahkotnosti in preglednosti. V barvno paleto smo vključili temnejšo variacijo primarne modre, ki ustvarja kontrast na dnu strani. Za ustvarjanje kontrastnih ločnic znotraj spletišča pa smo med seboj kombinirali belo, sivo in črno barvo.

VRTILJAK VSEBIN

Pristajalno stran smo opremili z vrtiljaki (ang. carousel) vsebin, v katerih se vrti sorodna vsebina z enake hierarhične ravni. Z vrtiljaki smo izpostavili zadnja (kratka) obvestila, zdravstvene službe ter nekaj samoplačniških programov. Vrtiljake vsebin smo uporabili za to, da smo prihranili na prostoru, obenem pa na atraktiven in jasen način predstavili aktualne vsebine.

COVID OBVESTILO

Leto 2020 je postreglo z negativnim presenečenjem v obliki epidemije koronavirusa (COVID-19). V tem obdobju je ključno za zdravje vseh, da smo obveščeni o najnovejših ukrepih in kako naj se v tem času ravnamo. V ta namen smo spletno stran opremili z nujnim “COVID” obvestilom z najpomembnejšimi informacijami, ki uporabnika pričaka takoj ob vstopu na spletišče.

DINAMIČNA NADOMEŠČANJA

Aktualna nadomeščanja odsotnih ambulant so ena izmed ključnih informacij, ki mora biti enostavno dostopna in vedno ažurirana. Spletno stran smo opremili s stranskim modulom aktualnih nadomeščanj, ki omogoča samodejno čiščenje že pretečnih nadomeščanj.

MOBILNO NAJPREJ

Spletno stran smo zasnovali po pristopu mobilno najprej (ang. mobile first). Spletna stran spoštuje pravila odzivnega dizajna (ang. responsive design), ampak odzivni dizajn ni tisto, kar dela spletno stran ZD SG najbolj prilagojeno mobilnim napravam. Najbolj uporabna funkcija za uporabnike mobilnih naprav je silno preprosta: s klikom na telefonsko številko lahko nemudoma začnejo klic. Funkcionalnost je tako zelo preprosta, da se jo zaradi tega prevečkrat spregleda. In ta preprosta funkcionalnost doda mobilni različici spletne strani posebno vrednost.

IZPOSTAVLJENO

SAMOPLAČNIŠKI PROGRAMI

V Zdravstvenem domu Slovenj Gradec poleg osnovne zdravstvene dejavnosti izvajajo tudi pester nabor samoplačniških programov. Le-te smo izpostavili v posebnem tematskem vrtiljaku vsebine, ki je umeščen na vstopni strani in na dnu vseh notranjih strani. Vsak samoplačniški program je opremljen s prikazno fotografijo, kratkim opisom in gumbom s povezavo, na kateri je na voljo več informacij. Celoten nabor samoplačniških programov pa je na voljo na posebej za to določeni podstrani Samoplačniške storitve.

Samoplačniški programi v Zdravstvenem domu Slovenj Gradec
Izpostavljene funkcionalnosti spletne strani ZD SG

IMENIK AMBULANT

Dostopnost informacij je ključnega pomena. Kontaktni podatki vseh ambulant in zdravstvenih služb so urejeni na enak in hitro dostopen način. Vsaka ambulanta je opremljena s kartico s hitrim kontaktom, na kateri so zavedeni telefon in e-poštni naslov, zaposleni v ambulanti oziroma v zdravstveni službi ter povezava na podrobnejši opis ambulante. Podrobnejši opis vključuje predstavitev zdravnika in ekipe, ordinacijski čas, informacije o naročanju, čakalnih dobah ter številu opredeljenih pacientov.

VSE SE ZAČNE Z IDEJO…

…kako se najbolje predstaviti na spletu. Ste že večkrat razmišljali o novi spletni strani, a se niste mogli odločiti, kje sploh začeti? Preberite si več o izdelavi spletnih strani, nato pa nas kontaktirajte. Poskrbeli bomo, da se boste na spletu predstavili v najboljši možni luči.