Publikacija Kažipot za seniorje

2022

Zdravstveni dom Slovenj Gradec in Zdravstveni dom Trebnje sta prvi izdajateljici publikacije Kažipot, ki je namenjena starostnikom za lažje vključevanje v aktivno staranje.

IZVEDBA:

Kažipot

Smo del projektne skupine, ki snuje čezmejno iniciativo za e-vključevanje seniorjev (starosti 55+) v aktivno staranje. Osrednji projekt iniciative je priprava publikacij (op. Kažipota) za pomoč seniorjem, odraslim otrokom 55+, ki skrbijo za starše 75+ in drugim osebam, ki skrbijo za starostnike, pri dostopu do pomembnih informacij. V sklopu iniciative smo za Zdravstveni dom Slovenj Gradec in Zdravstveni dom Trebnje oblikovali publikacijo Kažipot: e-vključevanje v aktivno staranje, v katerem so za lažji dostop zbrani vsi podatki o organizacijah in njihovih dejavnostih, ki nudijo svoje storitve seniorjem.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je prejelo pobudo dr. Jožeta Gričar, zaslužnega profesorja Univerze v Maribori, za razširitev izdajanja publikacije Kažipot v vseh slovenskih občinah. Kažipot, ki predstavlja pomemben mejnik pri e-vključevanju starostnikov v aktivno staranje, olajša pridobivanje informacij iz zanesljivih virov za vse starejše, njihove odrasle otroke in vse, ki pomagajo seniorjem v Sloveniji.

V sklopu pilotnega projekta smo oblikovali digitalno in tiskano publikacijo Kažipot. Publikacija Kažipot vključuje predstavitve dejavnosti vseh organizacij in akterjev, ki starostnikom pomagajo pri e-vključevanju v aktivno staranje. Publikacija Kažipot je zasnovana kot pravi kažipot, saj bralcu ponuja usmeritev do želenih informacij in s tem lažji dostop do podatkov, ki jih potrebuje.

Na podlagi vnaprej zastavljenega koncepta Kažipota smo za trenutni izdajateljici na podlagi pripravljene vsebine oblikovali publikacijo, v kateri so poleg opisov organizacij in njihovih dejavnosti, zbrani tudi vsi različni kontaktni podatki, s pomočjo katerih lahko seniorji dostopajo do želenih storitev. Publikacijo smo oblikovali z mislijo na starostnike: pri pripravi grafične predloge smo posebno pozornost namenili preglednosti vsebine in jasno predstavljenim podatkom.
Predstavitev publikacije Kažipot - Agencija Revolver

PODROBNOSTI

INFORMACIJE NA DOSEGU ROKE

Publikacija Kažipot za seniorje vključuje vse potrebne informacije za kontaktiranje organizacij, ki izvajajo storitve za seniorje. Za večji pregled smo vse sodelujoče organizacije z njihovimi kontaktnimi podatki zbrali na enem mestu. S tem Kažipot opravlja funkcijo imenika pomembnih kontaktov.

Publikacija Kažipot za seniorje - pregled sodelujočih organizacij
Publikacija Kažipot za seniorje - prostor za opombe

MOJE BELEŽKE

Čeprav je publikacija Kažipot za seniorje na voljo tako v digitalni kot tiskani obliki, smo v samo publikacijo dodali razdelek Moje beležke. Moje beležke vsebujejo 3 prazne črtane strani, na katerih si lahko starostniki pribeležijo poljubne opombe. Če pa si želijo pribeležiti pomembne informacije ob specifični organizaciji, smo v ta namen pripravili postavitev, ki omogoča zapisovanje opomb ob levem ali desnem robu vsebine.

VSAK DOBER DESIGN…

…se začne z dobro zgodbo. Povejte nam svojo zgodbo, mi pa jo bomo prikazali v atraktivni in brezčasni obliki. Potrebujete nov logotip ali promocijske tiskovine? Pokličite nas ali nam pišite na info@revolver.si. Z veseljem uresničimo vaše želje.