Objavljeno: 6 novembra, 2019

Grafično oblikovanje nas obkroža na vsakem koraku. Če se ozremo okoli sebe, sigurno vidimo nekaj – grafično rešitev -, kar je šlo čez roke oblikovalca – pa naj bo to napis na vratih ali pa velik jumbo plakat ob cesti. Najboljše grafične rešitve so tiste, ki nas očarajo s svojo preprostostjo, saj si jih tako najlažje zapomnimo. Včasih si celo pri sebi rečemo: «Pa saj to bi lahko tudi jaz naredil/-a!«, a vendar tega nikoli ne naredimo. Za to so tu grafični oblikovalci.

Grafično oblikovanje spletnih vsebin

Danes se najpogosteje srečujemo s spletnimi vsebinami – vse od spletnih strani, animiranih pasic, pa vse do najmanjših ikon. Vse je plod dela grafičnih oblikovalcev, ki pri svojem delu ustvarjajo očem prijetne izdelke, ki pa morajo hkrati ustrezati različnim spletnim standardom in standardom uporabniške izkušnje. Ravno slednje je razlog, zakaj je grafično oblikovanje spletnih vsebin smiselno prepustiti izkušenim oblikovalcem. Oziroma natančneje – vsaj oblikovanje ključnih elementov vaše spletne prisotnosti.

Grafično oblikovanje tiskovin

Pri oblikovanju tiskovin pa je malce drugačna zgodba. V tem primeru je zelo priporočljivo, da za oblikovanje tiskovin (kot so vizitke, plakati in zloženke) najamete oblikovalca in se tega ne lotevate sami. V tisku veljajo povsem drugačna pravila igre, ki lahko zelo vplivajo na končni rezultat. Pri oblikovanju spletnih vsebin si lahko privoščimo veliko svobode pri interpretaciji pravil in zakonitosti, v tisku pa ne. Če ne zaradi drugega, pa zaradi končne izvedbe izdelka. Čeprav papir vse prenese, pa papir ne more zagotoviti enakega izgleda kot je bil na vašem zaslonu. Za čimboljše ujemanje med digitalnim in tiskanim izdelkom poskrbi grafični oblikovalec.

Revolver - celostna grafična podoba - grafično oblikovanje
Grafično oblikovanje tiskovin prepustite oblikovalcem.

Kdaj najeti grafičnega oblikovalca?

Torej…kdaj torej najeti grafičnega oblikovalca ali oblikovalsko agencijo? Takrat, ko potrebujete profesionalen izdelek, s katerim se nameravate predstaviti svetu. Grafično oblikovanje je tako kot nova frizura: lahko si sami ostrižete lase ali pa greste k frizerju, ki točno ve, kako se lotiti dela in kako priti do želenega rezultata. Če se lotite sami, bo rezultat lahko fenomenalen, lahko pa tudi tak, da si boste želeli, da bi odšli k frizerju. Pri grafičnem oblikovanju je podobno. Marsikaj lahko sami naredite, a vendar je priporočljivo, da ključne elemente prepustite v oblikovanje grafičnim oblikovalcem. Nenazadnje so izurjeni za to, da vaše sporočilo pretvorijo v učinkovito, sporočilno vizualijo.


Za vse oblikovalske storitve pa se vedno lahko obrnete tudi na agencijo Revolver. Pišite nam, z veseljem vam pomagamo!