Objavljeno: 30 julija, 2021

V oglaševanju je vedno dobro premisliti, kako bomo uporabili sredstva, ki jih imamo na voljo za dosego največjega učinka. Zagotovo je med različnimi vrstami oglaševanja v prvi vrsti E-mail marketing, ki je izjemno učinkovit način za komunikacijo z obstoječimi in potencialnimi strankami.

E-mail marketing je eden izmed ključnih stebrov vsake strategije digitalnega trženja. Samo trženje preko maila pa je med podjetji zelo priljubljeno zaradi stroškovne učinkovitosti in dobre merljivosti.

Sodobni e-mail marketing

Sodobni e-mail marketing se je nekoliko oddaljil od enotnih množičnih pošiljanj in se osredotoča na soglasje, segmentacijo in personalizacijo. E-poštna sporočila so lahko promocijska, informativna, pripovedujejo zgodbo in izpolnjujejo določen namen podjetja (soglasje uporabnika v zameno za kupon, izpolnitev vprašalnika…).
Pripovedovanje zgodb (t.i. storytelling) je lahko močno orodje, s katerim kupcem in potencialnim strankam predstavimo svojo zgodbo in se z izražanjem svojih vrednot ločimo od konkurence. Preko sporočil prav tako negujemo odnose s svojimi obsoječimi strankami in bodočimi, ki jih skozi sporočila vodimo na željeno pot.

E-mail marketinške kampanje se uporabljajo za promocijo izdelkov in storitev, posebnih ponudb, izdaje novega izdelka, e-knjige ali spletnega seminarja, akcij… Kampanja je lahko sestavljena iz več sporočil, poslanih v nekaj dneh ali tednih.

Promocijska sporočila morajo imeti jasen poziv k dejanju-ali na kratko CTA. CTA predstavlja posebno dejanje, ki ga želimo, da ga bralec izvede, pa naj gre za obisk spletne strani ali nakup.

Email marketing po meri

Pri Agenciji Revolver vam z veseljem pomagamo s prvimi koraki v e-mail marketingu. Za vas pripravimo, oblikujemo in pošljemo vaše sporočilo v poštne predale vaših naročnikov ali na bazo prejemnikov sestavljeno iz javno dostopnih baz.