Objavljeno: 9 oktobra, 2019

Instagram Threads? Instagram (no, v bistvu Facebook) je te dni izdal novo samostojno aplikacijo za sporočanje, imenovano Threads. V primerjavi z materno aplikacijo Instagram, je Threads zasnovan tako, da vam pomaga ostati povezani z najbližjimi prijatelji. Hkrati pa vključuje nekaj “novih” funkcij, ki smo jih bili vajeni v času pred Facebookom.

Kaj prinaša Instagram Threads?

Glavna nit zadnjih Instagram posodobitev je bila prehod iz globalnega v lokalno. Instagram z novimi funkcionalnostmi vse bolj spodbuja uporabo omrežja med prijatelji in ne več toliko v smislu deljenja vsebin s svetom. Z zagonom nove Instagram aplikacije Threads se zdi, da se gigant družabnih medijev giblje v povsem nasprotni smeri, kar daje prednost lokalizirani medosebni komunikaciji preko globalnega razširjanja.

V krovni aplikaciji sta že bili predstavljeni funkcionalnosti tesnih prijateljev in skupnega video klepeta, v Threads pa smo dobili še statuse in lahkotno zasnovan klepetalnik za deljenje utrinkov.

Revolver blog: Instagram threads - pregled novosti
Threads: kaj je novega? Vir: Instagram-press

Zakaj uporabljati Instagram Threads?

Threads ne prinaša ničesar revolucionarnega, česar nismo videli že pri sorodnih aplikacijah Facebook in Snapchat. Sama aplikacija je zasnovana tako, da vam olajša komunikacijo z najbližjimi prijatelji. Ne pozabite – to je dodatek k Instagramu in gre za aplikacijo za pošiljanje sporočil, ki omogoča hitro (in zasebno) deljenje fotografij ali videoposnetkov z najbližjimi prijatelji na Instagramu.

Celotna aplikacija je zgrajena okoli vašega seznama Instagram prijateljev. Če vam je funkcija najbližjih prijateljev pri srcu in si želite ostati v tesnejšem stiku s svojimi prijatelji, potem je ta aplikacija odlična za vas. Namesto da bi morali ves čas preverjati Instagram, kjer vas lahko motijo ​​druga sporočila ali neskončno drsenje, Threads omogoča, da ostanete osredotočeni samo na svoje najbližje prijatelje in hitreje odgovarjate na njihova sporočila. Threads deluje kot razširitev neposrednih Instagram sporočil, tako da boste do sporočil svojih najboljših prijateljev lahko dostopali prek obeh aplikacij.

Zakaj ne uporabljati Instagram Threads?

Čeprav aplikacija omogoča hitrejše ustvarjanje zgodb, ki jih lahko pošljete svojim bližnjim, jih tudi precej okrne. Instagram Threads nima možnosti dodajanja filtrov, niti ne omogoča menjave pisave. Če želite uporabljati filtre ali oblikovati kreativne zgodbe, je najboljša aplikacija za to še vedno Instagram. Threads pa je za zares hitro komunikacijo z vašimi najbližjimi prijatelji. Z drugimi besedami: Threads vsaj zaenkrat ne predstavlja nove platforme za marketing na družbenih omrežjih.

Nazaj v devetdeseta

Ena izmed edinstvenih lastnosti Threads je vaš “status”, ki je videti kot popolna vrnitev v čase statusov MSN Messengerja iz konca 90-ih in začetka novega tisočletja. Izbirate lahko med predlaganimi statusi, ki namenoma dajejo samo delček vpogleda v to, kje se točno nahajate.


Aplikacija je na voljo v trgovinah AppStore in Google Play.