PayPal je eno izmed najbolj priljubljenih spletnih plačilnih sredstev, brez katerega si skoraj več ne moremo predstavljati spletnih nakupov. Kadar brskamo po spletnih trgovinah, vedno preverimo tudi, katera plačilna sredstva le-ta ponuja. Poleg tradicionalnih kartičnih plačil je pri večini domačih in tujih ponudnikov skoraj vedno prisotna tudi PayPal ikona.

Zdaj pa je najbolj priljubljeno spletno plačilno sredstvo na voljo tudi v slovenščini! Čeprav smo se uporabniki že povsem navadili uporabljati priljubljene spletne storitve v angleškem ali nemškem jeziku, pa ima uporaba maternega jezika v spletnih storitvah zelo pozitiven vpliv na uporabniško izkušnjo in zaupanje, ki ga imamo uporabniki v samo storitev. Dobra uporabniška izkušnja ter visoka stopnja zaupanja pa sta ključ do pogoste in aktivne uporabe storitve.

PayPal v slovenščini
PayPal v slovenščini

Že uporabljate PayPal?

Pri finančnih zadevah smo ljudje zelo previdni, pri spletnih nakupih pa dodatna previdnost ni nikoli odveč. Spletne prevare v obliki zlorabe osebnih podatkov v povezavi s plačilno kartico posameznika se dogajajo – navkljub visokim varnostnim standardom transakcij prek spleta.  

Kadar govorimo o stopnji varnosti v primeru PayPal, ne mislimo le na tehnično plat varnostnih standardov, temveč tudi neposreden odnos podjetja do svojih uporabnikov – tako fizičnih oseb kot podjetij. Če se izogibate spletnim plačilom zaradi varnostnih pomislekov, potem je s PayPal vsakršna skrb odveč, saj storitev zagotavlja visoke varnostne standarde, s čimer varuje vas in vaše osebne podatke.

Morda vas zanima tudi…

Samodejna nakazila PayPal - Revolver navodila

Samodejna nakazila PayPal

Samodejna nakazila PayPal omogočajo avtomatski prenos sredstev z vašega PayPal računa neposredno na vaš bančni račun. Hitra in enostavna nastavitev.

Visoki varnostni standardi PayPal

PayPal skrbi za svoje uporabnike v sklopu lastnega programa za varstvo potrošnikov. Na podlagi tega programa imate pravico od prodajalca zahtevati povrnitev celotne kupnine, vključno s stroški pošiljanja, v kolikor kupljenega izdelka niste prejeli ali pa izdelek ni bil to, kar ste naročili. Če ste kdaj poskusili doseči povračilo kupnine od prodajalca, veste, da postopek ni nič kaj prijeten, pogosto pa je kar dolgotrajen.

Pri PayPal to rešujejo hitro in enostavno, zaradi česar je PayPal tako priljubljen pri spletnih nakupih. Visoki varnostni standardi pa se ne končajo zgolj pri reklamacijah in povračilih. Glavna prednost PayPal v primerjavi z neposrednim plačilom s kreditno kartico je ta, da podatki o vaši kartici niso nikoli izpostavljeni in dostopni tretjim osebam. Vaši podatki so skrbno varovani in zaščiteni z geslom. Če pa to geslo pozabite, vam pa pri tem priskoči na pomoč uradna podpora PayPal, ki vam je na voljo 24 ur na dan.

Poizkusite PayPal

Ne glede na to ali ste posameznik ali pa imate spletno trgovino: čas je, da poizkusite PayPal. Da pa bo nastavitev računa in prvo plačilo kar se da enostavno opravilo, pa si preberite, kako lahko nastavite PayPal v slovenščini.