Včasih se pošalimo, da je dom tam, kjer se naprave samodejno povežejo na brezžično (WiFi) omrežje. S Facebook WiFi pa se boste lahko počutili »domače« tudi v bližini podjetij. Ne glede na to ali si tega želite ali ne, velja brati dalje.

Kaj je Facebook WiFi?

Facebook WiFi je nova Facebook storitev, ki je namenjena podjetjem oziroma imetnikom poslovnih Facebook strani. Storitev omogoča, da se uporabniki povežejo na vaše brezžično omrežje brez da bi potrebovali geslo zanj. Facebook predvideva, da bi se na tak način lahko povečalo število obiskov vaše Facebook poslovne strani, kar pa posledično pozitivno vpliva na vašo prepoznavnost.

Kako deluje?

Storitev je brezplačna. Vse, kar potrebujete, je ustrezen brezžični usmerjevalnik (seznam najdete tukaj) ter administrativni dostop do vaše Facebook Business strani. Pomembno je, da je na vaši Facebook strani zabeležen tudi fizični naslov vašega podjetja!

Da omogočite storitev, odprete nastavitve vašega brezžičnega usmerjevalnika in poiščete nastavitev za Facebookovo WiFi storitev. Video navodila za podprte usmerjevalnike so na voljo tukaj. Ko uspešno omogočite storitev, se le še prijavite na novo omrežje s svojim Facebook računom in prijavo na lokaciji (op. check-in na Facebook strani).

Facebook WiFi - ali so brezplačna WiFi omrežja še relevantna?
Facebook WiFi – ali so brezplačna WiFi omrežja še relevantna?

Cena Facebook WiFi?

Storitev je brezplačna kar zadeva finančni vložek, a to še ne pomeni, da je sama storitev povsem brez cene. Valuta, s katero uporabniki plačujemo uporabo te storitve, so naši osebni podatki. Vsakič, kadar boste uporabljali Facebook WiFi, bo Facebook zbral informacije o vašem gibanju, o vaši lokaciji. Ker pa je uporaba WiFi-ja pogojena tudi s prijavo na lokaciji, bo to vplivalo na Facebookove oglaševalske algoritme, pri čemer boste najverjetneje prejeli marsikateri oglas, ki ga sicer ne bi. V Sloveniji imamo v primerjavi z ostalim svetom zelo dobro pokritost mobilnega omrežja ter dostopne cene telekomunikacijskih storitev. Pred uporabo Facebookove nove storitve se vprašajte ali je vredno zamenjati vaše osebne podatke za WiFi dostop.