Objavljeno: 17 marca, 2023

WordPress je odprtokodni sistem za upravljanje z vsebinami, ki ga najpogosteje povezujemo z blogi in preprostimi spletnimi stranmi. A WordPress že dolgo ni namenjen le blogom in spletnim stranem, temveč lahko v ustreznih pogojih postane tudi zelo močno prodajno orodje – WordPress spletna trgovina. Ker je platform za spletno prodajo veliko, smo preverili, zakaj izbrati WordPress spletno trgovino.

Razlogi, zakaj izbrati WordPress trgovino

Razlog 1: uporaba trgovine je brezplačna

Ko se odločamo, katero platformo za spletno prodajo uporabiti, je potrebno razmisliti tudi o dolgoročnih stroških, ki bi pri tem lahko nastali. WordPress spletne trgovine poganja vtičnik WooCommerce, ki je brezplačen za uporabo, kar pomeni, da zanj ni potrebno kupiti (in plačati licence) ali pa plačevati mesečne ali letne naročnine in uporabnine.

Potrebujete novo spletno stran ali spletno trgovino?

Ob upoštevanju vaših želja po meri izdelamo spletno stran ali spletno trgovino kot si jo želite.

Razlog 2: WordPress trgovine so modularne

Kot smo uvodoma omenili, je WordPress odprtokodni sistem, kar pomeni, da izboljšave in razširitve zanj prispeva skupnost. Razširitve se v WordPress okolju pojavljajo kot vtičniki, ki osnovni spletni strani ali spletni trgovini dodajajo nove funkcionalnosti, ki rešujejo takšne in drugačne potrebe. Šaljivo bi lahko rekli, da za vsako potrebno obstaja vtičnik. Tako lahko s pomočjo vtičnikov po delih nadgradite sovjo spletno trgovino glede na vaše želje in potrebe (npr. dodate pop-up košarico, samodejno dodajanje daril k nakupu, personaliziran zaključek nakupa itd.).

Če pa vtičnik za vaše potrebe še ne obstaja, pa ga je mogoče tudi razviti oz. vaši spletni trgovini dodati funkcionalnost po meri.

Predstavitev spletne trgovine Slorational Home
Primer WordPress spletne trgovine, ki smo jo izdelali za slorational-home.si. Več podrobnosti pa med našimi referencami.

Razlog 3: Prodajate lahko karkoli

WordPress spletne trgovine s sistemom WooCommerce omogočajo prodajo različnih izdelkov. Med temi izdelki se najdejo navadni oz. preprosti izdelki v fizični obliki, napredni izdelki z več variacijami, prenosljivi izdelki, digitalni izdelki, sestavljeni izdelki in še več. Z WordPress spletno trgovino lahko resnično prodajate karkoli. Zato je takšna trgovina zelo dobra za tiste, ki se s spletno prodajo šele prvič srečujete. A WordPress ni le za začetnike v spletni prodaji. Primeren je tudi za tiste, ki še niste povsem prepričani ali se splača vlagati v novo, bolj napredno spletno trgovino.

Razlog 4: Analitika in SEO

Čeprav se termina analitika in SEO morda zdita zelo tehnična in nepomembna pri odločitvi ali se odločiti za WordPress spletno trgovino ali ne, vam v bistvu neizmerno pomagata pri prodaji. WordPress spletne trgovine imajo že vgrajena nekatera analitična orodja, ki vam pomagajo spremljati prodajo skozi različna orodja ter vam olajšajo interakcijo z obstoječimi strankami. Dodatno pa se zelo dobro integrirajo s SEO orodji, zaradi česar lahko sami naredite vse potrebno za pospeševanje organskega prometa v vaši spletni trgovini.

In nenazadnje…to je WordPress

WordPress je poznan po tem, da je namenjen hitremu ustvarjanju vsebin in lahkemu upravljanju z njim. To velja za WordPress bloge, spletne strani kot tudi spletne trgovine. Dodatna prednost pa je, da lahko obstoječo WordPress spletno stran nadgradite v spletno trgovino. Za to ne potrebujete dodatno domene in s tem dodatne lokacije urejanja vsebin. Poleg vsega naštetega zgoraj pa je WordPress tisti sistem, ki poganja več kot 60 % vseh spletišč na spletu. Iz tega razloga ste lahko pomirjeni, da vam bo vaša WordPress spletna trgovina lahko dolgo služila, če bo ustrezno vzdrževana.

Potrebujete novo spletno stran ali spletno trgovino?

Ob upoštevanju vaših želja po meri izdelamo spletno stran ali spletno trgovino kot si jo želite.