Objavljeno: 27 januarja, 2023

Kadar se odločite za izdelavo nove (ali pa celo vaše prve spletne strani), je praksa po večini takšna, da ob zaključku projekta prejmete končni izdelek, v katerega so vnesene vse vsebine. Na tak način vam ni potrebno skrbeti, kako bo potekalo urejanje lastne spletne strani. Veliko spletnih strani je namreč takšnih, da se vsebine posodabljajo in urejajo le na nekaj tednov. Ko pa se tega končno lotimo, pa se ob tem lahko počutimo nelagodno.

Urejanje lastne spletne strani

Kako poteka urejanje lastne spletne strani, je odvisno od tega, na katerem sistemu in tehnologiji je spletna stran narejena, kako je narejena, kakšen je urejevalnik za urejanje vsebin, koliko privilegijev za urejanje imate itd. Ne glede na zgornje faktorje, bi praviloma vedno morali imeti možnost urejanja glavnih vsebin v obliki besedil in slik.

Na Agenciji Revolver si prizadevamo olajšati urejanje vaše spletne strani. V ta namen prilagodimo postopek in možnosti urejanja vašim potrebam, hkrati pa vas izobrazimo za samostojno urejanje lastne spletne strani. Dodatno pa lahko za kakšnim navodilom pobrskate tudi na naši spletni strani. In ravno samostojno urejanje lastne spletne strani igra zelo pomembno vlogo pri zagotavljanju ažurnosti podatkov na strani. Ažurni podatki in relevantna vsebina pa sta tudi faktorja, ki ju Googlovi algoritmi upoštevajo pri umeščanju vaše strani med najvišje zadetke iskanja.

Potrebujete novo spletno stran ali spletno trgovino?

Ob upoštevanju vaših želja po meri izdelamo spletno stran ali spletno trgovino kot si jo želite.

Lotite se urejanja lastne spletne strani ČIMPREJ

Ena izmed največjih napak, ki jih ljudje lahko naredimo na spletni strani je ta, da odlašamo z urejanjem strani. Da, zavedamo se, da »nikoli ni časa« za to in da je potrebno vnaprej pripraviti veliko materiala, preden lahko kaj objavimo. A če se lotimo urejanja čimprej (npr. kmalu po objavi spletne strani), bomo od tega imeli vsaj dve zelo pomembni koristi.

Urejanja lastne spletne strani se lotite takoj, ko pridobite možnost za to.
Urejanja lastne spletne strani se lotite takoj, ko pridobite možnost za to.

Prva korist je, da se bomo hitro priučili urejanja lastne spletne strani. Če to počnemo prvič, je sam postopek urejanja sprva lahko zastrašujoč. Informacij je veliko, možnosti še več, kar v nas vcepi strah pred urejanjem, saj nas skrbi, da bomo pomotoma kaj »pokvarili«. Ravno zato moramo začeti z urejanjem ČIMPREJ.

Na Agenciji Revolver za naše naročnike pripravimo 1:1 izobraževanje za samostojno urejanje lastne spletne strani. Naslednji nasvet pa velja za vse. Takoj, ko imate možnost urejanja vaše spletne strani, jo izkoristite. Vse informacije v povezavi z načinom urejanja so takrat še sveže in si jih boste lažje zapomnili, če jih tudi samostojno ponovite. S tem boste izgubili nekaj strahu pred urejanjem, hkrati pa vam bo šlo urejanje veliko hitreje od rok.

Druga korist pa je povezana s SEO (optimizacijo) in uvrščanjem med Googlovimi zadetki iskanja. Če boste skrbeli za ažurnost in relevantnost obstoječih vsebin ter REDNO ustvarjali nove vsebine, ki so pomembne za obiskovalce vaše spletne strani, se poveča verjetnost višjega uvrščanja med Googlovimi zadetki iskanja. Višje uvrščanje pa pomeni več obiska spletne strani. Če je vaša spletna stran poslovno naravnana, lahko to izkoristite za konverzijo obiskovalcev v nove stranke in kupce.